Автор: Владислав Наков, Фейсбук Следвайте Гласове в Войната с паметниците се

...
Автор: Владислав Наков, Фейсбук Следвайте Гласове в Войната с паметниците се
Коментари Харесай

Паметниците се премахват, защото псевдолибералстващата група не е свикнала с по-сложни движения на ума

Автор: Владислав Наков, Facebook Следвайте " Гласове " в 
Войната с паметниците се води там, където политиците са подготвени да водят война против хората. 

Тук не става въпрос за спор за историческа памет. Това е резултатът от днешните политически битки в България. Паметникът на Съветската войска беше трансфорат в фетиш от борещите се против него и по този начин тяхната псевдоборба се трансформира в един от най-важните мобилизационни механизми, който работи за образуване и определяне на техния фетиш.
Паметниците се отстраняват, тъй като са част от „ войната с паметта “, която е в основата на образуването на новите исторически разкази, а те от своя страна финансират и легитимират нови идентичности, които се стремят да се институционализират и да утвърдят властта си, като преформатират публичната памет. Паметта на онази част от популацията, което до неотдавна се занимаваше единствено с паразитиране и псевдолибералстване и затова не беше привикнала с по-сложни придвижвания на мозъка, с цел да избяга от непотребната изтощеност, и която част реши да изиска " правата си и думата в политика ". И защото действителността се оказа по-сложна, те желаеха опростяване на картината на света до разбираемо равнище. Всяка химера прави тъкмо това - опростява сложността на действителното.
И тъй като България навлезна в интервал на привършване или обезмисляне на насочени към бъдещето послания, политическа класа, както се и очакваше, се пусна или я пуснаха по най-лекото противодействие и реши да опрости оптимално действителността като в този момент отстранява Паметника на Съветската войска, а след още няколко предварителни избора несъмнено и Паметника на Свободата на Шипка.

 

 
 
 
 
06 Март 2023261104 Март 2023265203 Март 2023787402 Март 2023940302 Март 20231250302 Март 20236995КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023148328 Фев 2023105504 Март 2023108503 Март 20232343
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР